EPJO-project voor groep 8

In samenwerking met Politie en Justitie en de Peter Faber Stichting is De Horizon gestart met een interactief scholenprogramma dat de afgelopen jaren al met groot succes op meerdere scholen in Amsterdam en omstreken is gegeven. De Horizon zal dit project tussen 12 en 14 juni doorlopen.

Over het programma
Het programma is gericht op de leerlingen (11-12 jaar) van groep 8 van het basisonderwijs en heeft als doel om kinderen op een nog beïnvloedbare leeftijd kennis laten maken met regels, gezag, respect en keuzes. Ze leren inzien dat foute keuzes maken gevolgen heeft voor je eigen toekomst, familie en de slachtoffers die hier de dupe van zijn. Ook wordt er aandacht besteed aan ongewenst gedrag zoals pesten en het effect dat dit kan hebben op anderen. 

Drie onderdelen
Het EPJO-project bestaat uit drie onderdelen. Allereerst wordt de klas bezocht door een tweetal politieagenten die een interactieve les, inclusief rollenspellen, geven over ‘Pikken, Pesten en de Keuzes die je maakt’. Vervolgens vertelt een ex-gedetineerde jongere zijn verhaal waarin hij uitlegt dat het maken van de foute keuzes zijn toekomst heeft verpest. Het thema ‘Eigenwaarde’ staat centraal in de volgende fase, waarin jongeren van de Peter Faber Stichting of regionale 'rolmodellen' in de klas een presentatie geven. Tijdens de derde fase krijgt de klas de kans om te zien hoe een rechtzaak eruit ziet. De leerlingen maken op deze manier kennis met het recht en de gevolgen van het maken van foute keuzes.

Voor meer informatie over dit project: http://www.epjo.nl

Geplaatst op vrijdag 19 mei 2017

De agenda

Overzicht van activiteiten deze week

  • Deze week geen geplande activiteiten
  • Meer data