Bewegen en gezonde leefstijl

Kinderen bewegen veel en graag. Dat zien we bijvoorbeeld op het schoolplein tijdens het buitenspelen. Het behouden van een gezonde leefstijl is een belangrijke doelstelling op de Horizon. Kinderen die gezond zijn en bewegen zijn beter bij de les.

Gezond naar school

Van ouders vragen wij om ervoor te zorgen dat kinderen gezonde voeding en voldoende nachtrust krijgen. Krijgt uw kind voldoende beweging? U draagt bij aan een gezonde leefstijl als uw kinderen te voet of op de fiets naar school gaan. Lees meer

Bewegingsonderwijs

De jongste kinderen van de school krijgen dagelijks bewegingsonderwijs in de speelzaal. Dit wordt gegeven door de leerkracht. Kinderen vanaf groep 3 krijgen twee keer per week bewegingsonderwijs in de gymzaal van een vakleerkracht. Lees meer

Buiten spelen

Alle leerlingen spelen elke dag buiten. Er is buitenspelmateriaal beschikbaar waarmee kinderen hun motorische vaardigheden kunnen oefenen. Onze speelplaats is zo ingericht dat iedereen actief bezig kan zijn. Kinderen van groep 7 en 8 hebben een actieve rol in het buitenspel. Zij delen het buitenspeelmateriaal uit, ruimen het weer op en helpen kinderen als er kleine ruzietjes zijn. Op het schoolplein spelen kinderen altijd onder toezicht van de leerkracht.

Schooltuinen

Stadsdeel Nieuw-West beschikt over een mooi schooltuinen complex. In groep 6 en 7 gaan kinderen van voorjaar tot winter wekelijks naar de schooltuinen. Ze bewerken de grond, zaaien bloemen, verbouwen groente en ontdekken dieren. Kinderen spitten, schoffelen en wieden onkruid. De oogst gaat mee naar huis. Zelf verbouwde groente smaakt het allerlekkerst! Op de website van Schooltuin Osdorp leest u meer over de schooltuin. Op de website Schooltuinrecepten vindt u recepten voor de oogst.

De agenda

Overzicht van activiteiten deze week

  • Deze week geen geplande activiteiten
  • Meer data