Over De Horizon-app

Woensdag 5 september 2018

Het afgelopen jaar hebben wij nagedacht over manier waarmee wij als school de oudercommunicatie en -betrokkenheid konden verbeteren. De Horizon-app maakt het makkelijk om u als om ouders snel op de hoogte te brengen van het laatste nieuws rondom de school en de klas van uw kind. Met de Horizon-app krijgt u direct bericht op uw smartphone als er nieuws is, krijgt u inzicht in de schoolkalender en informatie over de groep. Ziekmeldingen zijn in een oogwenk doorgegeven via de geïntegreerde absentiemelder. Onze leerkrachten kunnen met de app zelf berichten lezen en sturen, nieuwsitems en fotoalbums toevoegen, maar o.a. ook ziekmeldingen bekijken en beoordelen.

En dat allemaal op een veilige, overzichtelijke manier. 

 

Hoe werkt het?

 

Nieuws

Onder het kopje nieuws vindt u algemene nieuwsberichten. Alle nieuwsberichten zijn op de website, maar ook op de app te zien. Groepsgerelateerde berichten zullen alleen op de groepspagina’s verschijnen.

 

 

Groepsnieuws

Hier vindt u het groepsnieuws van alle groepen. Om het groepsnieuws te ontvangen, kunt u zich voor de betreffende groep(en) aanmelden en de groep(en) volgen waarin uw kind(eren) zit(ten).

Aanmelden voor één of meerdere groepen:

  • Ga naar instellingen (bovenaan de pagina)
  • Kies uit de lijst de groep(en) waar u berichten over wilt ontvangen
  • Vul uw naam in en daarna uw relatie tot de leerling
  • Vul het wachtwoord in en druk op opslaan
  • Doe dit voor alle groepen die u wilt volgen.

 

Kalender

Hierin staan alle belangrijke data die voor u van belang zijn. De kalender (of een deel ervan) kunt u, indien gewenst, ook aan uw eigen digitale agenda toevoegen. Klik hiervoor bovenaan de pagina op de downloadknop.

 

Pushberichten

De leerkracht en de directie van de school kan er via de pushberichtenfunctie een pushbericht sturen wanneer er urgent nieuws is.

                                                         

Gesprekkenplanner

Met de gesprekkenplanner in de app kunt u bovendien zelf een tijd reserveren voor een tienminutengesprek. De leerkrachten zullen u hiervoor t.z.t. een uitnodiging sturen.

 

Absentiemelder

Om drukke telefoonmomenten in de ochtend te voorkomen, is het met de app mogelijk om digitaal de absentie van uw kind door te geven. Via de absentiemelder-functie in de app geeft u aan in welke klas uw kind zit, en laat u weten wat de reden is van de afmelding en hoe lang u verwacht dat uw kind niet op school zal zijn. Deze melding komt vervolgens terecht bij de groepsleerkracht en de conciërge.

 

Privacy

We hebben gekozen om met deze app te gaan werken, omdat we een veilige manier van communicatie willen vanuit onze school. De informatie in de app is afgeschermd: u meldt zich als ouder aan voor de app, en krijgt dan toegang tot de klas(sen) van uw kind(eren). Hierdoor krijgt u enkel de informatie die relevant is, en zijn de berichten en foto’s enkel zichtbaar voor de aangemelde ouders.

 


Terug

Pieter Calandlaan 768 1060 Tz Amsterdam 020- 6672281

Dependance Brenner 9 1060 Nt Amsterdam 020-6191641

.

info@nullhorizondalton.nl