Ramadan 2024

Ramadan 2024

Donderdag 14 maart 2024

Beste ouders, verzorgers,

Inmiddels is de Islamitische vastenmaand gestart. Voor veel gezinnen in onze schoolgemeenschap een belangrijke en waardevolle maand. In de klassen zal er aandacht voor zijn, bijvoorbeeld naar aanleiding van wat de kinderen hierover inbrengen of een item op het Jeugdjournaal over de ramadan.

Wij weten dat kinderen op sommige momenten ook mee (willen) doen met het vasten. Daarvoor hebben we begrip. Eten en drinken is voor kinderen in de basisschoolleeftijd echter wel belangrijk voor het leren en concentreren op school. Wanneer kinderen een dag mee willen doen met het vasten, zouden wij aanraden dit dan in het weekend te laten plaatsvinden. Een ontbijt en water drinken is erg belangrijk op school om actief mee te kunnen doen.

Daarnaast willen we aangeven dat we verwachten dat kinderen ook in deze periode aan alle lessen die door de school worden geboden meedoen, zoals danslessen en muzieklessen, aangezien deze tot het reguliere curriculum van de Horizon behoren. Het zou fijn zijn als u dit thuis bespreekt met uw zoon of dochter.

Aan het eind van de ramadan willen wij schoolbreed gezamenlijk stilstaan bij het Suikerfeest. Dat doen we op vrijdag 12 april in de middag. We willen dan in alle klassen een theemoment organiseren met door kinderen meegebrachte lekkernijen, zoals deze worden gegeten bij het Suikerfeest. Hierover ontvangt u later meer informatie. 

PS: Dit jaar combineren we het Suikerfeest dus niet met het lenteontbijt, zoals eerdere jaren. Dat lenteontbijt houden we nu op 26 april samen met het Koningsdagontbijt, in het kader van de Koningsspelen. Ook hierover volgt op een later moment meer informatie.

Met vriendelijke groeten,

Team De Horizon


Terug

Pieter Calandlaan 768, 1060 Tz Amsterdam, 020-6672281

Dependance: Brenner 9, 1060nt, Amsterdam, 020-6191641

.

info@nullhorizondalton.nl